Abonnement inspuiten graven

Abonnement inspuiten graven

Vind hier de juiste gegevens en vergoedingen, naar de gemeente en locatie waar het graf zich bevindt.


Het betreft steeds natuursteen graven (met mogelijk een gedeelte gladde steen als bedekking)

Ligt het te onderhouden graf op het kerkhof Schurhoven?


De andere kerkhoven (ook de aloude) van de deelgemeenten van Sint-Truiden?

Op de huidige of oude kerkhoven grondgebied Nieuwerkerken of Rummen?


Of op één van de oude of huidige begraafplaatsen te Gingelom, Zoutleeuw, overigen te Geetbets, Herk-de-Stad, Stevoort of Sint-Lambrechts-Herk, Alken, Wellen, Borgloon of Heers?

Eerst willen we nog even duidelijk stellen dat 'inspuiten van natuur grafstenen' - enkel en alleen het benevelen met een professioneel product (toegelaten op het kerkhof) van de grafsteen inhoudt. Dit doen we 3x jaarlijks - ook borstelen we het graf 3x af. De gekende water, zeep en borstelbewegingen gebeuren hier niet meer. De uitvoeringen naar Allerheiligen toe, gebeuren vanaf 15 oktober. We werken op langere termijn naar een steeds proper graf qua grafkleur toe. Beperkte opliggende ringen (stof, stuifmeel...) van potjes en dergelijke, alsook de basisvlek uitwerpselen vogels worden in korte beweging weggeborsteld/gespoeld bij Allerheiligen.


Wanneer de grafsteen bedekt is met delen 'gladde steen' maar natuursteen de basis is. Dan worden deze mee in het onderhoudproject gestoken. Gladde steen mag maximaal 60% van de totaal te onderhouden oppervlakte innemen.

Op foto zie je hoe het product zorgt voor TERUG ruim 80% van de startkleur (bij plaatsen) van de steen. Hiervoor heb je 3 tot 5 inspuitingen nodig. Eén doorgedreven schoonmaakbeurt tijdens het jaar, versnelt deze procedure. 


Zon en regen zorgen telkens wisselend er voor dat het groen en vuil in de microgaatjes (voorheen door chloor, overdreven borstelen en hogedruk... teweeggebracht) dat dit gedood wordt en wegspoelt.


Onze service bestaat erin:

Borstelen eind maart* + inspuiten

Borstelen half augustus* + inspuiten

Borstelen 15-20 oktober - half november inspuiten


Voor 8 november 2023 inschrijven en bevestigen krijg je de inspuiting van half november, er extra bovenop als start. De verrekende vergoeding naar service loopt standaard van eind maart tot half november.


* Borstelen: takjes, bladeren, lentebraak, stof, stuifmeel, bovenlaag vogeluitwerpselen....)


Foto: geeft een door Stadsfixer bewerkt graf aan.

Inschrijven